Hosszas és többektől érkező unszolásra a világháló nyilvánossága elé tárom a fesztiválon szerzett benyomásaimat. Kis szösszeneteim nem akarnak megmondóak, analitikusak lenni, és az objektivitás halvány árnyéka sem vetülhet rájuk, hiszen ezek az én saját, az elmúlt héten, a platánok árnyékában és azok pösz-möszeinek hesegetése közben szerzett tapasztalataim. Akit érdekel fogyassza egészséggel!
(Megjegyzés: Pontozni nem fogok. A számomra kifejezetten érdekes és/vagy nagy élményt okozó tételeket kiemeléssel jelölöm.)
Gedeon Birtok
Izsák
Rajnai '11
Könnyű, egyszerűen érthető, frissítő nedű, egy kis almás, szőlős illat.
Sauvignon Blanc ’11
Kicsit virágosabb illatokat szimatoltam mint azt egy SB-nál megszoktam, ami kifejezetten tetszett, de egy kissé frissebb savakkal el tudnám képzelni.
Sárfehér ’09
Eddig nem férkőzött a szívemhez közel a fajta, de ezt kifejezetten tudtam szeretni. Kicsit édeskés hangulatú illat, egy kis fűszerességgel, kifejezettem grapefruitos korty.
Pálffy Pince
Köveskál
Juhfark '09
Tiszta, jó kis sós ásványos, szép testű juhfark.
Pálffy Rosé ’11
Kékfrankos + CS
Kedves, gyümölcsös indítás, némi édességgel, és mikor már azt hiszem, hogy ezzel tapasztaltam is mindent, amit a törökugrató tud, hirtelen beköszönnek a hihetetlenül élénk savak, ennek nagyon megörülök, és már kortyolom is a következőt!
Szürkebarát hordóminta '11
Virágos, mézes illat, határozott ásványok, nem kirívó, de kellően határozott savak, és mintha még egy kis gyógynövény kis kikukucskálna belőle. Nagyon szerettem!
Az első nap nagy élménye volt még a
2009-es Lantos Kékfrankos.
Friss töltés, a nagyérdemű most először veheti a nyelvére, és aki így tesz nem is csalódik. Mikor először kóstoltuk, a bort elkövető barátunk kérdése a következő volt: „Van illata?”. Miután a kérdés kiváltotta általános derültség alább hagyott, biztosítottuk, hogy egy gyümölcs bomba illatozik a poharakban, kis pörköltes jegyekkel. A korty is hozza amit az illat ígér. Komoly anyag, a vörösborral ismerkedni vágyóknak kifejezetten ajánlatos, a segítségével finoman lehet barátkozni a hordós, fás jegyekkel, anélkül, hogy durva tanninokat szabadítanánk a szánkba.
Folytatása következik...