Újabb félév nyílott hát, a lassan a „vándorló” állandó jelzőt is kiérdemlő Borkurzus történetében. Idén a BTK épület rózsaszín falai közt lévő TTIK előadóban üljük meg a szerda estéket. Első alkalommal Koch Csaba lépett fel a katedrára.
„Nem az a célközönségem aki karácsonykor egy pohárral iszik, hanem aki esténként egy üveggel.”
/Koch Csaba/
Koch Csaba boraival több ízben is összefutottam már. Hiperek polcairól gyakorta lekacsint, és szívesen látott résztvevője kedvenc Nagybátyám családjával folytatott vérre menő Catan csatáinknak is. Nem is csoda, hiszen jó ivású, korrekt borokat készít, nagyon barátságos áron, és a szerdai előadását hallgatván meggyőződhettünk róla, hogy leginkább ez is a célja.
Álljon hát itt egy rövid jellemzés, az este számomra legjobba tetsző boráról:
Hajós-bajai prémium Cserszegi Fűszeres 2011
Illatban pikáns fűszeresség, roppanós gyümölcsösség, egres, citromhéj, grapefruit. Rendesen megcsiklandozza a szaglóhámot! Ízben is hozza ezeket, klassz savaival és gördülékeny kortyával, abszolút kellemes itóka, ráadásul 800 és 1000 forint közti árával abszolút best buy.
Érdekesség
A cserszegi címkéjén egy úgynevezett „Élő borhőmérő” található. Ez egy hőre érzékeny tinta csík, ami a megfelelő hőmérsékleti tartományban elszíneződik, és a fogyasztó tudja, hogy neki eshet a palack tartalmának. Egyéb hőmérsékleten nem látható, így nem csúfítja el a címkét. Praktikus, egyszerű és innovatív!