Maceráció

"Mert a bornak nem csak íze, illata és szesztartalma van, hanem mindenek fölött szelleme is." Márai Sándor

Közösségi szellem

Friss topikok

Címkék

2012 (2) Agglomerált (1) Anonym (1) Badacsony (1) Balla Géza (1) Béla Borászat (1) Borfesztivál (1) Borhőmérő (1) Borít (1) Borkolesz (1) Borkolesz–2012.tavaszi félév-Anonym pince avagy Áron-a Család-és a borok elválaszthatatlan hármasa (1) Borkurzus (2) Charle Baudelaire (1) Címke (3) Cognac (1) Cserszegi Fűszeres (2) Csutorás (1) Design (3) Doboz (1) Dugó (1) Dűne (1) Eger (1) Érdekesség (2) Étel (1) Etyek (1) Ezerjó (1) Fekete Béla (1) Figula (1) Főzés (1) Frittmann (1) Füst Milán (1) Gedeon (3) Gere Tamás és Zsolt (1) Gregorián Pince (1) Gyöngyözőbor (1) Habzóbor (1) Hamvas (1) Henessy (1) Hűtés (1) Iszokratész (1) Izrael (1) Izsák (2) Jate Bor Klub (1) (1) Juhfark (1) Kadarka (2) Kékfrankos (3) Kiss Attila (1) Koch (1) Korcsma (1) Kovács Nimród (1) Köveskál (1) Kvassay (1) Lantos (2) Lelovits (1) Maurer Oszkár (1) Merlot (1) Mészáros Pál (1) Olaszrizling (2) Orsolya (1) Palack (1) Palackzárás (1) Pálffy (1) Parafa (1) Parafadugó (1) Pezsgő (1) Philon (1) Pinot Noir (1) Planina (1) Platon (1) Plotinos (1) Pohár (1) Rajnai rizling (1) Rajnai Rizling (1) Remetebor (2) Rosé (1) Sabar (1) Sárfehér (1) Sauvignon Blanc (1) Shyraz (1) Sík Sándor (1) Siller (2) Simone Weil (1) Soltvadkert (4) Sör (1) Syrah (1) Szabó Zoltán (1) Szárított Paradicsom (1) Szarka Gyula (1) Szászi Endre (1) Szeged (1) Szekszárd (2) Szent György-hegy (1) Szent István (1) Szép (1) Szürkebarát (2) Takler (1) Tóth Ferenc (1) Trombitás (1) Vár (1) Veszergonbi József (1) Vesztergombi József (1) Vicarius (1) Villány (2) Wunderlich (1) Zonin (1) Címkefelhő

Naptár

november 2017
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Borkurzus -2012. őszi félév - Koch Csaba

2012.10.05. 15:56 :: maceráció

Újabb félév nyílott hát, a lassan  a „vándorló” állandó jelzőt is kiérdemlő Borkurzus történetében. Idén a BTK épület rózsaszín falai közt lévő TTIK előadóban üljük meg a szerda estéket. Első alkalommal Koch Csaba lépett fel a katedrára.

„Nem az a célközönségem aki karácsonykor egy pohárral iszik, hanem aki esténként egy üveggel.”
/Koch Csaba/

Koch Csaba boraival több ízben is összefutottam már. Hiperek polcairól gyakorta lekacsint, és szívesen látott résztvevője kedvenc Nagybátyám családjával folytatott vérre menő Catan csatáinknak is. Nem is csoda, hiszen jó ivású, korrekt borokat készít, nagyon barátságos áron, és a szerdai előadását hallgatván meggyőződhettünk róla, hogy leginkább ez is a célja.

Álljon hát itt egy rövid jellemzés, az este számomra legjobba tetsző boráról:

Hajós-bajai prémium Cserszegi  Fűszeres 2011

Illatban pikáns fűszeresség, roppanós gyümölcsösség, egres, citromhéj, grapefruit. Rendesen megcsiklandozza a szaglóhámot! Ízben is hozza ezeket, klassz savaival és gördülékeny kortyával, abszolút kellemes itóka, ráadásul 800 és 1000 forint közti árával abszolút best buy.

 index.jpg

Érdekesség

A cserszegi címkéjén egy úgynevezett „Élő borhőmérő” található. Ez egy hőre érzékeny tinta csík, ami a megfelelő hőmérsékleti tartományban elszíneződik, és a fogyasztó tudja, hogy neki eshet a palack tartalmának. Egyéb hőmérsékleten nem látható, így nem csúfítja el a címkét. Praktikus, egyszerű és innovatív!

Szólj hozzá!

Címkék: Koch Érdekesség Cserszegi Fűszeres Borkurzus Borhőmérő

A bejegyzés trackback címe:

http://maceracio.blog.hu/api/trackback/id/tr294821931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.