Varga Árpád látogatott hozzánk szokásos szerdai szeánszunkra. A friss ropogós 2012-es tételekről firkantott kis szösszeneteimet osztanám meg Veletek:
Cserszegi Fűszeres 2012
Az első gondolatom: "Irsai illata van!". Kicsit bővebben: édes hangulatú, friss szőlőlé és bodza. Ízben is ott figyelnek a gyümölcsök, a korty végén kinines keserű és alkohol. Egyszerű struktúra, lágy savak. Az igazat megvallva én a fűszeressége, frissssesége, roppanós gyümöcsei, citrusossága és élénk, lendületes savai miatt kedvelem a cserszegit. Ez sokkal inkább az irsais, nőiesebb vonal, nem az én világom.
Kékfrankos Rosé 2012
Élénk piros, málnaszörpös szín, illatában eper-/málnaszörp, tutti frutti. Ízben is szépek a gyümölcsök. Friss, üdítő korty egy kis szén-dioxiddal. A savak még szögletesek, rakoncátlanok, de szerintem ez még betudható fiatal korának. Nagyon tetszett
Hamvas Béla az alábbiakat írta az alföldi borokról (külön felhívnám a Nagyérdemű figyelmét a korcsmáról mondottakra):
Egy-szólamú bor, korcsmabor, a hideg ételeket szereti, a kolbászt, a hagymát. Ivási ideje főként a késő ősz, amikor kint köd van, esik az eső és a sár feneketlen. A legjobb újborok közé tartozik. Azzal, hogy korcsmabor, nincs szándékomban lebecsülni. Sőt. A korcsma civilizációnknak egyik legfontosabb intézménye, sokkal fontosabb, mint például a parlament. Az egyik helyen a sebeket osztják, a másik helyen gyógyítják.