Maceráció

"Mert a bornak nem csak íze, illata és szesztartalma van, hanem mindenek fölött szelleme is." Márai Sándor

Közösségi szellem

Friss topikok

Címkék

2012 (2) Agglomerált (1) Anonym (1) Badacsony (1) Balla Géza (1) Béla Borászat (1) Borfesztivál (1) Borhőmérő (1) Borít (1) Borkolesz (1) Borkolesz–2012.tavaszi félév-Anonym pince avagy Áron-a Család-és a borok elválaszthatatlan hármasa (1) Borkurzus (2) Charle Baudelaire (1) Címke (3) Cognac (1) Cserszegi Fűszeres (2) Csutorás (1) Design (3) Doboz (1) Dugó (1) Dűne (1) Eger (1) Érdekesség (2) Étel (1) Etyek (1) Ezerjó (1) Fekete Béla (1) Figula (1) Főzés (1) Frittmann (1) Füst Milán (1) Gedeon (3) Gere Tamás és Zsolt (1) Gregorián Pince (1) Gyöngyözőbor (1) Habzóbor (1) Hamvas (1) Henessy (1) Hűtés (1) Iszokratész (1) Izrael (1) Izsák (2) Jate Bor Klub (1) (1) Juhfark (1) Kadarka (2) Kékfrankos (3) Kiss Attila (1) Koch (1) Korcsma (1) Kovács Nimród (1) Köveskál (1) Kvassay (1) Lantos (2) Lelovits (1) Maurer Oszkár (1) Merlot (1) Mészáros Pál (1) Olaszrizling (2) Orsolya (1) Palack (1) Palackzárás (1) Pálffy (1) Parafa (1) Parafadugó (1) Pezsgő (1) Philon (1) Pinot Noir (1) Planina (1) Platon (1) Plotinos (1) Pohár (1) Rajnai rizling (1) Rajnai Rizling (1) Remetebor (2) Rosé (1) Sabar (1) Sárfehér (1) Sauvignon Blanc (1) Shyraz (1) Sík Sándor (1) Siller (2) Simone Weil (1) Soltvadkert (4) Sör (1) Syrah (1) Szabó Zoltán (1) Szárított Paradicsom (1) Szarka Gyula (1) Szászi Endre (1) Szeged (1) Szekszárd (2) Szent György-hegy (1) Szent István (1) Szép (1) Szürkebarát (2) Takler (1) Tóth Ferenc (1) Trombitás (1) Vár (1) Veszergonbi József (1) Vesztergombi József (1) Vicarius (1) Villány (2) Wunderlich (1) Zonin (1) Címkefelhő

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Szegedi borfeszt – Bemelegítő kortyintás

2012.05.27. 15:13 :: maceráció

Hosszas és többektől érkező unszolásra a világháló nyilvánossága elé tárom a fesztiválon szerzett benyomásaimat. Kis szösszeneteim nem akarnak megmondóak, analitikusak lenni, és az objektivitás halvány árnyéka sem vetülhet rájuk,  hiszen ezek az én saját, az elmúlt héten, a platánok  árnyékában és azok pösz-möszeinek hesegetése közben szerzett tapasztalataim. Akit érdekel fogyassza egészséggel!

(Megjegyzés: Pontozni nem fogok. A számomra kifejezetten érdekes és/vagy nagy élményt okozó tételeket kiemeléssel jelölöm.)

 

Gedeon Birtokgedeon logo.jpg
Izsák

Rajnai '11
Könnyű, egyszerűen érthető, frissítő nedű, egy kis almás, szőlős illat.

Sauvignon Blanc ’11
Kicsit virágosabb illatokat szimatoltam mint azt egy SB-nál megszoktam, ami kifejezetten tetszett, de egy kissé frissebb savakkal el tudnám képzelni.

Sárfehér ’09
Eddig nem férkőzött a szívemhez közel a fajta, de ezt kifejezetten tudtam szeretni.  Kicsit édeskés hangulatú illat, egy kis fűszerességgel, kifejezettem grapefruitos korty.

 

Pálffy Pincepálffy.jpg
Köveskál

Juhfark '09
Tiszta, jó kis sós ásványos, szép testű juhfark.

Pálffy Rosé ’11
Kékfrankos + CS
Kedves, gyümölcsös indítás, némi édességgel, és mikor már azt hiszem, hogy ezzel tapasztaltam is mindent, amit a törökugrató tud, hirtelen beköszönnek a hihetetlenül élénk savak, ennek nagyon megörülök, és már kortyolom is a következőt!

Szürkebarát hordóminta '11
Virágos, mézes illat, határozott ásványok, nem kirívó, de kellően határozott savak, és mintha még egy kis  gyógynövény kis kikukucskálna belőle. Nagyon szerettem!

 lantos.jpg

Az első nap nagy élménye volt még a
2009-es Lantos Kékfrankos.
Friss töltés, a nagyérdemű most először veheti a nyelvére, és aki így tesz nem is csalódik. Mikor először kóstoltuk, a bort elkövető barátunk kérdése a következő volt: „Van illata?”. Miután a kérdés kiváltotta általános derültség alább hagyott, biztosítottuk, hogy egy gyümölcs bomba illatozik a poharakban, kis pörköltes jegyekkel. A korty is hozza amit az illat ígér. Komoly anyag, a vörösborral ismerkedni vágyóknak kifejezetten ajánlatos, a segítségével finoman lehet barátkozni a hordós, fás jegyekkel, anélkül, hogy durva tanninokat szabadítanánk a szánkba.

Folytatása következik...

Szólj hozzá!

Címkék: Soltvadkert Gedeon Kékfrankos Sauvignon Blanc Rajnai rizling Izsák Sárfehér Pálffy Köveskál Juhfark Rosé Lantos Borfesztivál Szürkebarát

A bejegyzés trackback címe:

https://maceracio.blog.hu/api/trackback/id/tr244549001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.