Maceráció

"Mert a bornak nem csak íze, illata és szesztartalma van, hanem mindenek fölött szelleme is." Márai Sándor

Közösségi szellem

Friss topikok

Címkék

2012 (2) Agglomerált (1) Anonym (1) Badacsony (1) Balla Géza (1) Béla Borászat (1) Borfesztivál (1) Borhőmérő (1) Borít (1) Borkolesz (1) Borkolesz–2012.tavaszi félév-Anonym pince avagy Áron-a Család-és a borok elválaszthatatlan hármasa (1) Borkurzus (2) Charle Baudelaire (1) Címke (3) Cognac (1) Cserszegi Fűszeres (2) Csutorás (1) Design (3) Doboz (1) Dugó (1) Dűne (1) Eger (1) Érdekesség (2) Étel (1) Etyek (1) Ezerjó (1) Fekete Béla (1) Figula (1) Főzés (1) Frittmann (1) Füst Milán (1) Gedeon (3) Gere Tamás és Zsolt (1) Gregorián Pince (1) Gyöngyözőbor (1) Habzóbor (1) Hamvas (1) Henessy (1) Hűtés (1) Iszokratész (1) Izrael (1) Izsák (2) Jate Bor Klub (1) (1) Juhfark (1) Kadarka (2) Kékfrankos (3) Kiss Attila (1) Koch (1) Korcsma (1) Kovács Nimród (1) Köveskál (1) Kvassay (1) Lantos (2) Lelovits (1) Maurer Oszkár (1) Merlot (1) Mészáros Pál (1) Olaszrizling (2) Orsolya (1) Palack (1) Palackzárás (1) Pálffy (1) Parafa (1) Parafadugó (1) Pezsgő (1) Philon (1) Pinot Noir (1) Planina (1) Platon (1) Plotinos (1) Pohár (1) Rajnai rizling (1) Rajnai Rizling (1) Remetebor (2) Rosé (1) Sabar (1) Sárfehér (1) Sauvignon Blanc (1) Shyraz (1) Sík Sándor (1) Siller (2) Simone Weil (1) Soltvadkert (4) Sör (1) Syrah (1) Szabó Zoltán (1) Szárított Paradicsom (1) Szarka Gyula (1) Szászi Endre (1) Szeged (1) Szekszárd (2) Szent György-hegy (1) Szent István (1) Szép (1) Szürkebarát (2) Takler (1) Tóth Ferenc (1) Trombitás (1) Vár (1) Veszergonbi József (1) Vesztergombi József (1) Vicarius (1) Villány (2) Wunderlich (1) Zonin (1) Címkefelhő

Naptár

június 2012
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Bakonyi Péter Csavargó Róz 2011

2012.06.26. 15:04 :: maceráció

Hát nem csuda jó ez a címke? A kedves szamócásságáról, játékos savairól,  frissítő citrusosságról és egy kis pimasz CO2-ről nem is beszélve.Örök gyerekeknek nyári ücsörgéshez, tekergéshez, csavargáshoz, vagy bármi máshoz. Nekem ez a vers rémlett fel, csak úgy.…

Szólj hozzá!

Demeter Zoltán: „A teret nem tudom megválogatni, itt van dolgom” – avagy vallomás a magam és a bor románcáról

2012.06.20. 17:30 :: maceráció

Demeter Zoltán kultikus figura a magyar borkészítésben. Mind a borai, mind személyisége, mind a megalkuvást nem tűrő hozzáállása miatt. Nemrégiben volt alkalmam tokaji házában beszélgetni vele, a napokban pedig felbontottunk egy akkor beszerzett 2008-as Boda furmintot, ez az…

Szólj hozzá!

Szegedi Borfeszt – Budapest bár alatt… avagy az utolsó

2012.06.06. 20:27 :: maceráció

Mivel a Budapest bár koncert alatt jelentősen megritkult a közönség a bódék előtt, így még egy utolsó napi kóstolás lehetősége csillant meg előttünk, aminek nem tudtunk ellenállni, bár nagy rajongója vagyok a formációnak. Bakonyi Péter Zuhánya 2008 Egész fesztiválon…

Szólj hozzá!

Szegedi borfeszt – Még mindig van

2012.06.06. 10:49 :: maceráció

Még egy adag a borfesztről, csak és kizárólag azok,amiket semmiképpen sem tudok magamban tartani. Ezúttal csak úgy össze-vissza.   Gajdos Bikavér 2009 50% Kékfrankos, a másik 50 % fele-fele arányban Blauburger és Cabernet Franc. Sűrű, lekváros, kis füst, szép gömbölyű…

Szólj hozzá!

Hogy is van ez? - Palackzárás 2.

2012.06.05. 14:45 :: maceráció

  Szóval ott tartottunk, hogy van egy remek módszerünk a borok palackban tartására. Mintegy tökéletesnek tűnik, de hát ott az a fránya dugóíz néhány üvegben. Először is nézzünk utána mi is okozza ezt.   TCA vagyis 2,4,6-triklóranizol   A rettegett vegyületet…

Szólj hozzá!

Szegedi borfeszt – Egy újabb adag

2012.06.04. 11:27 :: maceráció

   1. napirendi pont: Vörösborok az alföldről? Vörösborok Soltvadkertről!!!Frittmann Cabernet Franc 2008Lekváros, meggyes, aszalt szilvás, dohányos illat, borsos, hosszú korty.  Az alföldi borokban kételkedőknek kifejezetten ajánlatos!Lantos Kékfrankos 2009Nem ismételném magam.…

Szólj hozzá!