Maceráció

"Mert a bornak nem csak íze, illata és szesztartalma van, hanem mindenek fölött szelleme is." Márai Sándor

Közösségi szellem

Friss topikok

Címkék

2012 (2) Agglomerált (1) Anonym (1) Badacsony (1) Balla Géza (1) Béla Borászat (1) Borfesztivál (1) Borhőmérő (1) Borít (1) Borkolesz (1) Borkolesz–2012.tavaszi félév-Anonym pince avagy Áron-a Család-és a borok elválaszthatatlan hármasa (1) Borkurzus (2) Charle Baudelaire (1) Címke (3) Cognac (1) Cserszegi Fűszeres (2) Csutorás (1) Design (3) Doboz (1) Dugó (1) Dűne (1) Eger (1) Érdekesség (2) Étel (1) Etyek (1) Ezerjó (1) Fekete Béla (1) Figula (1) Főzés (1) Frittmann (1) Füst Milán (1) Gedeon (3) Gere Tamás és Zsolt (1) Gregorián Pince (1) Gyöngyözőbor (1) Habzóbor (1) Hamvas (1) Henessy (1) Hűtés (1) Iszokratész (1) Izrael (1) Izsák (2) Jate Bor Klub (1) (1) Juhfark (1) Kadarka (2) Kékfrankos (3) Kiss Attila (1) Koch (1) Korcsma (1) Kovács Nimród (1) Köveskál (1) Kvassay (1) Lantos (2) Lelovits (1) Maurer Oszkár (1) Merlot (1) Mészáros Pál (1) Olaszrizling (2) Orsolya (1) Palack (1) Palackzárás (1) Pálffy (1) Parafa (1) Parafadugó (1) Pezsgő (1) Philon (1) Pinot Noir (1) Planina (1) Platon (1) Plotinos (1) Pohár (1) Rajnai rizling (1) Rajnai Rizling (1) Remetebor (2) Rosé (1) Sabar (1) Sárfehér (1) Sauvignon Blanc (1) Shyraz (1) Sík Sándor (1) Siller (2) Simone Weil (1) Soltvadkert (4) Sör (1) Syrah (1) Szabó Zoltán (1) Szárított Paradicsom (1) Szarka Gyula (1) Szászi Endre (1) Szeged (1) Szekszárd (2) Szent György-hegy (1) Szent István (1) Szép (1) Szürkebarát (2) Takler (1) Tóth Ferenc (1) Trombitás (1) Vár (1) Veszergonbi József (1) Vesztergombi József (1) Vicarius (1) Villány (2) Wunderlich (1) Zonin (1) Címkefelhő

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Szegedi borfeszt – Badacsony borbár

2012.05.31. 22:32 :: maceráció

Én annyira, de annyira elszántan és komolyan gondoltam, hogy minden borfeszten kóstolt tételt megosztok veled, kedves világháló, de ez sajnos kizárt. Túl szorgalmasan kóstoltam... Nos, ha mindenki letörölte arcáról a krokodil könnyeket, melyeket ezt hallva hullajtott értem, akkor azért még közzé teszem kemény munkám egy újabb fejezetét.

 bad.JPG

A Badacsony borbár Scheib Robi, vagyis Scheib Robi a Badacsony borbár. Szerintem egy lelkiismeretes borfesztiválozónak sem kell bemutatnom, de ha valakinek még is idegenül cseng a neve, hát legközelebb semmiképpen se hagyja ki a standját.  Neki köszönhetően a jelentős szegedi borfesztiválokra -igen van, több is… nem kis pályázunk, mi itt az alföldön kérem szépen. Hegyünk nincs, de félévente ünnepeljük a bort és punktum!- eljutnak a Badacsony gyöngyszemei. Minden évben jó ízléssel állítja össze a kínálatot, és házikójánál még a „Hajmási Péter-Csipkés kombiné-szintetizátor zene” kombinációtól sokkot kapott fülünk is fellélegezhet, némi jó muzsika hallatán. Idén is több ízben tettünk látogatást Robinál - napsütésben, de még a zuhogó esőben is kortyoltunk az ásvány szörpöket!

 

Szászi Endre Szent György-hegyi Olaszrizling 2011

Intenzív, gyümölcsös, csoda ásványokkal. Könnyed, üdítő, nyári

 

Szent György-hegyi Rózsakő 2011

Ettetek már a Szent György-hegyből?  Nos Szászi Endre fogta, kifacsarta, összegyűjtötte minden cseppjét, hozzácsapott némi aszalt gyümölcsöt és citrust és lám... Szent György-hegyi ásvány esszencia

 

Szászi Endre Badacsonyi Kéknyelű 2011

Illatában az ásványoké a főszerep, ízben azonban inkább gyümölcsökön a hangsúly. Érdekes darab.

 

Sabar Olaszrizling 2011

Sok gyümölcs, grapefruit(!), hosszú tartalmas korty, egy cseppnyi fával. Az egyik nagy felfedezés, és a Sabartól megszokott árakkal abszolút best buy-nak ígérkezik!

 

Borbély Rajnai Rizling 2009

Első szippantásra határozott benyomásom támadt: aszalt alkoholba áztatott barack. Tüzetesebb szippantgatással még egy picike birsalmát is felfedeztem, ízben citrusos, és közepesen ásványos.

 

Borbély Kéknyelű 2009

Nem először kóstolom. Már jó ideje az egyik kedvenc kéknyelűm Váli Péter ’09-es tételével egyetemben. Ásványos, virágos, almás illat, ízben is hasonlóakat tapasztaltam. A „harmónia” maga lötyög a pohárban!

Villa Tolnay Zöldveltelini 2008

Pesto! Persze barack, és ásvány mellett, de egyik fő kóstoló pajtásommal, mi főleg a pestos hangulatot éreztük. Amikor pedig belekortyoltam, az indiai konyha benyomását keltette, fűszeres, gyömbéres jegyeivel. Tetszett ez a mini világutazás, klassz, komplex és érdekes.
(Jajj de régen ettem indiait…)

 

Szólj hozzá!

Címkék: Badacsony

A bejegyzés trackback címe:

https://maceracio.blog.hu/api/trackback/id/tr534558107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása